maandag 4 maart 2013

Snowwhite and The Huntsman.

Het is tegenwoordig de hype om van een sprookje een nieuwe, spannende, romantische, actie film te maken.  Kijk maar naar Hansje en grietje, waar nu een nieuwe film over gemaakt is. Maar daar heb ik het niet over vandaag, want het sprookje dat het meest gebruikt word voor een nieuwe film is Sneeuwwitje en De Zeven Dwergen. En mijn favoriet van alle nieuwe versie is dan toch de versie met Kristen Stewart, mijn favoriete actrice. Snow White and The Huntsman is een geweldige film. Vol met magie, liefde en actie. Vandaag vertel ik jullie een beetje meer over deze film. Ik wil dit vaker doen, jullie vertellen over films. Het is altijd leuk om te weten of je hem nou moet kijken of niet of wat je al vast kunt verwachten. Veel plezier.

Hierboven zie je de trailer. Het complot gaat natuurlijk over een koninkrijk, met aan de top een gelukkige koning en koningin, met een prachtige jonge dochter. Maar net zoals in het originele sprookje word de koningin ernstig ziek en sterft. De koning is helemaal kapot, maar houd zich sterk voor zijn nog kleine dochter. Het koninkrijk word geterroriseerd door een donker leger, en als ze juist vechten, valt het leger uit elkaar. De ridders van de koning vinden in een oude schuur een vrouw, gevangen en bloedmooi. Opslag vergeet de koning zijn eeuwige liefdes verdriet om zijn dode vrouw, en de volgende dag trouwt hij met de vrouw. Wat hij niet weet is dat Ravenna, de vrouw, magische krachten heeft en voor eeuwig jong blijft. Ze kan schoonheid van andere mensen afnemen, en mensen vermoorden in een oogopslag. Het kost echter veel moeite voor haar om zo jong en mooi te blijven. Het is volgens haar overleden moeder het enige wat haar kan reden, haar schoonheid.
 Op de huwelijksnacht vermoord Ravenna de koning en vanaf dat moment leeft het koningkrijk niet langer meer in glorie en liefde. Donkere tijden staan voor de deur. En Sneeuwwitje, gespeeld door Kristen Stewart, zit nog steeds opgesloten in de gevangenis. Maar ze vind een manier om te ontsnappen en vlugt naar het bos. Ravenna stuurt een jager om haar te doden, in ruil zal zij hem zijn dode vrouwe teruggeven, maar dat is natuurlijk een vuile leugen. Niet te vergeten heb je dan ook nog de spiegel, die in deze film meer een persoon was, en die haar natuurlijk verteld dat de enige die Ravenna kan vermoorden Sneeuwwitje is. Als Ravenna haar zou vermoorden zou ze voor eeuwig jong blijven en onsterfelijk. Sneeuwwitje vlugt dus naar het bos en daar maakt ze van alles mee samen met de jager die beslist heeft haar niet te vermoorden. Als snel word Sneeuwwitje zelf een krijger in opstand tegen de koningin.
Mijn mening; Grappig is de film niet echt, maar in ruil krijgt je veel actie en een tintje romantiek. Vele mensen noemen het een horror, en ik kan me daar af en toe wel in vinden. Hij is niet gruwelijk eng, maar eng genoeg om soms is te moeten wegkijken. Alle acteurs spelen hun rol zeer geloofwaardig, alsof het bijna echt is. Ook Kristen maakt zich los van Bella Swan die iedereen kent en word een strijdlustige prinses. De film heeft een afwisseling van drama, romantiek, en actie. Zoals ik al zei. Hij is niet super spetterend, maar wel zeer origineel tegen over de andere versies van dit sprookje. Dan is dit toch mijn favoriet. Zeker een aanrader als je houd van die niet super enge films met leuke acteurs.

Nog meer films zijn altijd welkom.

xoxo, S.T.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten