woensdag 26 juni 2013

Echte muziek.

Ik ben niet iemand die houd van de meeste popmuziek van tegenwoordig. Ik ben iemand die luistert naar diepe muziek met een betekenis, die je doen huiveren of zelfs wenen. Liedjes die je niet los kan laten. Waar je altijd op terug komt. Die je het leven doen begrijpen en alles wat makkelijker maken. Ik wil dat soort liedjes vandaag met jullie delen. Alleen de echte, die ik op dit moment echt luister. Liedjes waardoor er een deel in jouw veranderd. Muziek, ├ęchte muziek.

Toen ik Demi Lovato haar nummer hoorde flipte ik. Het was het mooiste, beste wat ik ooit door haar stem hoorde. De passie, de waarheid, alles. Ik heb natuurlijk een paar favorieten. En haar liedje Warrior dat veel verteld over haar verleden raakte me meteen. Prachtige tekst.
Ik ben iemand die altijd de acoustische versie mooier vind dat het origineel. En dat is ook bij Pompeii van Bastille het geval. De tekst is prachtig, en zijn stem doet je kippenvel krijgen. Deze stond al vaak op replay.
Ik was nooit een fan van Millow, maar toch staat zijn album op mijn ipod. Uit verveling luisterde ik ernaar en ontdekte ik dit prachtje. Zijn muziek is sowieso heel goed. Maar deze is mijn favoriet. Out of my hands.
Ik ken dit liedje al lang. Maar deze versie, deze live versie, met de tekst ervoor, die is prachtig. De tekst is zo waar, zo echt, zo goed. Who you are van Jessie J zal altijd iets zijn waar ik op terug kom.
Alweer Demi Lovato met deze keer In Case. Dit is echt geweldig. Een krachtig refrein met een goeie tekst. Mijn favoriet denk ik van het album.
Ja, dit liedje is al 'oud'. Maar toch kom ik er altijd op terug. Passenger met Let her go.
Dit is mijn favoriet. Ooit. Denk ik. Dit is echt, elk woord is zo echt. Ik kan er niet naar kijken zonder een traan weg te pinken en kippenvel te krijgen. Dit is muziek van de bovenste plank. Winnaar van de singer songwriter wedstrijd in Nederland. Maaike Outboter met Dat ik je mis. Alles is perfect en de jury zit te wenen. Prachtig gewoon.

Wat is jullie favoriete muziek in dit genre?
xoxo, S.T.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten